Més informació Acceptar

Aquest lloc utilitza cookies, pròpies i de tercers per facilitar l'ús i elaborar estadístiques. Si continua la seva navegació pel lloc accepta el seu ús.

971 20 15 12

Urgències 24H

IOM / Palma
971 201 512

Clínica Rotger
971 726 913

Les urgències seran ateses de dilluns a divendres, de 8:30h a 20h, a la seu central d'IOM Palma. Fora d'aquest horari, té a la seva disposició el nostre servei de guàrdia 24h situat a la Clínica Rotger.

+ INFO

Dr. Antoni Amer Rubí: "La intervenció de cataractes és la més freqüent al nostre centre"

29/02/2016

La cirurgia de la cataracta és un procediment habitual a l'Institut Oftàlmic de Mallorca. A les Illes Balears, la cirurgia de la cataracta està a nivell Europeu i Americà. En l'actualitat, la pèrdua de visió a causa de cataractes es restaura mitjançant l'extracció del cristal·lí i la seva substitució per una lent intraocular (LIO). Gràcies a les lents intraoculars, la miopia, hipermetropia i astigmatisme poden ser corregits durant la mateixa intervenció de cataractes. També, i gràcies a les noves lents intraoculars LENTS PREMIUM, es pot corregir la presbícia o vista cansada. En aquesta entrevista, el Dr. Antonio Amer Rubí de l'IOM explica quins són els procediments més comuns i com es restaura la pèrdua de visió a causa de les cataractes.

Dr. Antonio Amer Rubí

- Dr. Amer, els experts en oftalmologia situen Espanya com a referent en el procediment multifocal a la cirurgia de cataracta, Quina és la seva valoració al respecte?

- Percentualment Espanya és el lloc on més lents per a vista cansada s'implanten.

- La cirurgia de la cataracta és un dels procediments quirúrgics més comuns, quina quantitat d'intervencions a l'any es realitzen en IOM? ¿Quines són les més comuns?

- La intervenció de cataracta és la intervenció més freqüent en l'oftalmologia, en IOM el percentatge d'operacions representa el 62% de les intervencions realitzades.

- Com es pot restaurar la pèrdua de visió a causa de les cataractes i quines són les últimes innovacions al respecte?

- La pèrdua de visió a causa de cataractes es restaura amb l'extracció quirúrgica del cristal·lí i la seva substitució per una lent intraocular. Amb les lents intraoculars podem corregir la miopia, hipermetropia, astigmatisme i ara, també, la presbícia o vista cansada.

- La cirurgia de cataractes és una cirurgia lliure de complicacions?

- No, no hi ha cap cirurgia lliure de complicacions. El risc de la cirurgia de la cataracta és petit.

- Pot la cirurgia restablir la pèrdua de la visió a causa de cataractes?

- Si la pèrdua de visió és causa de les cataractes si.

- És possible tractar les cataractes amb medicaments?

- No, amb cap medicament, no funciona, no serveix, no es fa.

- Quan es necessita una cirurgia per a les cataractes?

- Quan hi ha pèrdua d'agudesa visual, pèrdua de contrast o enlluernament causa de la pèrdua de transparència del cristal·lí.

Solicita tu cita online