Més informació Acceptar

Aquest lloc utilitza cookies, pròpies i de tercers per facilitar l'ús i elaborar estadístiques. Si continua la seva navegació pel lloc accepta el seu ús.

971 20 15 12

Urgències 24H

IOM / Palma
971 201 512

Clínica Rotger
971 726 913

Les urgències seran ateses de dilluns a divendres, de 8:30h a 20h, a la seu central d'IOM Palma. Fora d'aquest horari, té a la seva disposició el nostre servei de guàrdia 24h situat a la Clínica Rotger.

+ INFO

Propòsit 2016: cuida la teva visió durant la conducció

21/01/2016

Coincidint amb el canvi d'any, i després d'aquestes festes que ens han portat l'esperit nadalenc, aprofitem que encara estem amb motivació de canvi i en època de plantejar-nos nous objectius de millora, per explicar els nostres propòsits en la conducció per al 2016:

- Deixar el mòbil fora del nostre abast per evitar temptacions i agafar-lo només en cas d'emergència, un cop hàgim parat el cotxe en un lloc segur. Com diuen els pilots: "quan s'hagin aturat completament els motors" .

- Respectar la distància de seguretat amb els cotxes que ens precedeixen i deixar de pressionar-los per no posar en perill els altres, ni a nosaltres mateixos.

- Zero substàncies al volant. I no ens referim a l'alcohol i altres drogues, que a hores d'ara ja és obvi, sinó a qualsevol substància que ens faci canviar el nostre estat d'ànim ... I com som dels que ens prenem el tallat carregadet, a partir d'ara, ho farem en arribar al nostre destí i no abans d'agafar el cotxe, ni que sigui per conduir més relaxats.

- Les presses mai van ser bones. Així que ens proposem despertar 10 minuts abans per evitar l'embús i ja de pas, un atac de nervis innecessari.

- Agafar el cotxe sent positius: imaginant que la circulació serà fluida, que arribarem a temps i que trobarem aparcament a la primera. Un bon ambient al cotxe ajuda, així que: temperatura agradable, bona música, respirar profundament i pensar en l'objectiu ja complert.

- Cuidar el nostre vehicle. Però no només passar-ho pel túnel de tant en tant i portar-lo a la ITV, sinó també realitzar les revisions que proposa el fabricant, comprovar nivells d'aigua i oli, controlar la pressió dels pneumàtics, etc.

- Posar la paperassa en ordre. Procurarem buscar un moment per revisar que tenim tot els documents al dia: pagament d'impostos, caducitat del carnet, revisions del cotxe, assegurança al dia, punts del carnet, etc. Una nota al calendari pot ser suficient per avisar d'una data de caducitat o d'algun altre recordatori que ens eviti una multa o algun disgust pitjor. La veritat és que la llista ens ha quedat una mica llarga, així que per no desmotivar-i poder dur a terme aquests bons propòsits, començarem amb el més fàcil, i com deia Joan XXIII: "només per avui ..." A veure si així, escurcem la llista per a l'any que ve.

Des de Institut Oftàlmic de Mallorca us desitgem un feliç 2016.

Solicita tu cita online