Més informació Acceptar

Aquest lloc utilitza cookies, pròpies i de tercers per facilitar l'ús i elaborar estadístiques. Si continua la seva navegació pel lloc accepta el seu ús.

971 20 15 12

Urgències 24H

IOM / Palma
971 201 512

Clínica Rotger
971 726 913

Les urgències seran ateses de dilluns a divendres, de 8:30h a 20h, a la seu central d'IOM Palma. Fora d'aquest horari, té a la seva disposició el nostre servei de guàrdia 24h situat a la Clínica Rotger.

+ INFO

Has practicat alguna vegada submarinisme a la llum de la lluna?

01/08/2016

Són molts i variats els punts d'immersió per a submarinistes que recorren la costa mallorquina. Des de coves i altres formes naturals que inspirarien a qualsevol arquitecte, a derelictes reposats en el fons del mar que alberguen veritables ciutats de flora i fauna marina.

divers-668777_1920

Si ets dels quals aprecia el mar, pot ser que ja hagis explorat varis d'aquests llocs, però t'has submergit alguna vegada sota la llum de la lluna? Si la resposta és negativa, aquí van algunes idees bàsiques per dur a terme aquesta experiència:
  • Una bona planificació és important. Si és la primera vegada que busseges a la nit pot ser recomanable iniciar la immersió al capvespre per posar-se l'equip amb la llum natural i no gastar les llanternes; a més, això permet veure els canvis de la vida marina: canvis de comportament de les espècies, alguns peixos que es van amagant, uns altres apareixent... També es recomana anar a una zona coneguda, en la qual s'hagin fet immersions durant el dia per estar familiaritzat amb l'espai; també és important tenir punts de referència abans de submergir-nos, així com fer-ho en direcció a la costa, deixant el vaixell en l'horitzó, perquè sigui més fàcil trobar-ho en cas de desorientar-nos.
  • Per poder observar l'entorn i apreciar-ho bé, pot ajudar el fet de quedar-se a poca profunditat, ja que hem de tenir en compte que possiblement només hi hagi una font de llum pel que es necessita més temps per gaudir-ho. És més, normalment, en aquest tipus d'immersions es consumeix més gas, per la qual cosa es recomana també no allunyar-se molt del vaixell o del punt d'immersió.
  • En comunicar-se amb el company és important no apuntar amb el focus de llum directament a la cara de l'altre. Per captar la seva atenció, pot ser útil il·luminar la nostra mà dirigint la llum al propi pit i fer els senyals necessaris. Els moviments en horitzontal de la llanterna poden usar-se per cridar l'atenció del company, en vertical per avisar de perill i en cercles per comunicar que tot va bé. Si perdem de vista al company, dirigir el focus de llum en vertical pot ser suficient perquè ens trobin amb facilitat.
  • La il·luminació serà un pilar fonamental en aquest tipus d'immersions, però no hem d'oblidar que cal respectar la vida marina i evitar apuntar-los amb la llanterna directament per no espantar-los, posar-los nerviosos o en perill. Se sol recomanar portar una llanterna més potent per a zones d'aigües tèrboles o derelictes, i una altra més feble si la il·luminació en l'entorn és bona. No obstant això, com menys s'utilitzi la llum de la llanterna, millor. En ocasions, és suficient la del vaixell o fins i tot la llum de la lluna per contemplar el món submarí; de fet, per apreciar bé la bioluminescència solament serà possible si hi ha poca il·luminació.

Una altra experiència interessant podria ser una immersió nocturna abans del clarejar i veient la vida marina despertar; Ascendir mentre ho fa el sol, és una forma extraordinària de començar el dia.

Si ets submarinista, recorda vigilar la teva salut i acudir als controls anuals. A l'Institut Oftàlmic de Mallorca t'ajudem a aconseguir el certificat mèdic oficial per a submarinistes.

Solicita tu cita online